Antoinette van Reekum

 

“Wees wie je bent, dan stralen je ogen”

 

Antoinette van Reekum ondersteunt individuen, teams en organisaties, weer in hun authentieke kracht te komen en nog effectiever en efficiënter hun volle potentie te kunnen inzetten.

Dit lukt haar door persoonlijke – en team belemmeringen en obstakels te onderzoeken en weg te nemen. Zij maakt daarbij gebruik van de combinatie tussen enerzijds, haar intuïtieve, doelgerichte, enthousiaste en oprecht & recht door zee stijl en anderzijds de broodnodige ‘down to earth’ kennis en kunde.

In staat zijn om te zien wat er in het moment nodig is om een volgende stap te kunnen zetten, is een van haar kwaliteiten. Daarbij houdt zij scherp in de gaten welke koers jij (als opdrachtgever) hebt, zodat de door jou gewenste doelen en resultaten wel gerealiseerd worden.

Effecten vanuit haar begeleiding

Tijdens evaluaties krijgt zij van deelnemers en opdrachtgevers onder andere te horen dat: door een authentieker contact met zichzelf en anderen, zowel de persoonlijke als teamprestaties zijn toegenomen en met meer plezier (communicatie)vaardigheden en handvatten zijn gekregen en geoefend om beter om te kunnen gaan met stress en persoonlijke ongewenste patronen deelnemers beter in staat zijn ‘out of the box’ te denken en dit af te stemmen op de gewenste situatie op dat moment leidinggevenden beter in staat zijn hun medewerkers te stimuleren, corrigeren en aan te spreken op zowel gewenst als ongewenst gedrag deelnemers effectiever oordelen kunnen (h)erkennen en hierdoor effectiever kunnen schakelen tussen realiteit, feiten en ineffectieve gedachten.

Antoinette over haar manier van werken

Zoals zij zelf zegt: “Ik ben nauwgezet en speel flexibel in op uiteenlopende situaties en ik hou jouw doel en gewenste koers in de gaten. Mijn enthousiasme en positieve instelling inspireert mensen. Ik weet als geen ander dat je ogen stralen, als je in contact met jezelf bent.

Mensen erkennen en accepteren hoe zij zijn, is een van mijn kernkwaliteiten. Daardoor krijgen mensen meer zelfvertrouwen om de dingen zich op hun eigen-wijze manier toe te eigenen. Mensen gaan hun eigen realiteit onder ogen zien en er het positieve uit te halen.

Ik ga met mensen de uitdaging aan om op een mild confronterende manier naar de eigen vooroordelen en blinde vlekken te kijken. Ik wil personen raken, ont-wikkelen en ont-moeten. Daarin ben ik uiterst precies en laat ik mensen niet ontsnappen.

Alles wat aandacht krijgt, groeit. Vandaar dat ik jouw succes & resultaat aandacht wil geven om samen te blijven groeien en meer succes te ervaren.”

Achtergrond van Antoinette van Reekum

Zij studeerde af, als beste studente van dat jaar, in 1995 aan de Heao in de richting Sociale Bedrijfskunde (Management Economie en Recht).

Zij volgde vele trainingen en opleidingen op het gebied van training & coaching, communicatie en persoonlijke ontwikkeling:

 • Trainersopleiding NLP en communicatieve vaardigheden
 • The Work van Byron Katie – gedachtemanagement-
 • Intuïtieve ontwikkeling, helder waarnemen, flow en energie-optimalisatie
 • Yoga opleiding, omgaan met stress, kinderyoga, bedrijfsyoga
 • Spiral Dynamics: waardenmanagement & verandering
 • Systemisch werk, familie- en organisatieopstellingen
 • Transactionele Analyse (TA) – communicatie vanuit je kern
 • TA-vragenlijst: inzicht in effectieve gedragingen, omzetten van ineffectief gedrag
 • Leiding geven aan groepen en  groepsdynamica
 • Diverse coachopleidingen en verandermanagement o.a. Avatartrainingen, Piet Weisfelt’s coachingsopleiding “verdieping tot de kern” en vele workshops voor coaches & trainers
 • Zij heeft veel bijscholingen gedaan o.a. appreciatie inquiry; geweldloos communiceren; bijscholingen over hechting en contact, omgaan met stress en emoties; omgaan met rouw, leiderschap (Phoenix), onderdelen van LEAN, Stephen Covey’s 7 Habits of leadership
 • Ze volgt diverse intervisiegroepen om ‘schoon’ te blijven en te blijven kijken naar zichzelf

Hierdoor heeft zij een goed gevulde rugzak waar zij de juiste interventies uithaalt om, in haar samenwerking met jou, jouw resultaten te behalen.