Training persoonlijke effectiviteit


Beïnvloeden in een verandering

Hoe zorgt u er nu voor dat uw mensen eigen kracht voelen en eigen invloed gaan uitoefenen, vooral in een verandering? Daar heeft u het meeste kans toe als mensen persoonlijke effectief zijn.

Daarbij is persoonlijke effectiviteit veel meer dan een populaire term. Dat komt doordat het effect wat u op mensen heeft veel groter kan zijn dan u denkt. U heeft daarmee in feite uw eigen merk: het merk ‘ik’. Als u dit merk goed neer kunt zetten, kunt u uw omgeving beïnvloeden.

Zo bereikt u meer, kunt u weerstand ombuigen tot samenwerking en kunt u veel meer voldoening uit uw werk halen. Door middel van een training in persoonlijke effectiviteit leert u om het merk ‘ik’ te ontwikkelen. Voor uzelf, voor uw afdeling of team of in uw organisatie.

Het gaat niet altijd vanzelf

Het is niet altijd makkelijk om het merk ‘ik’ positief in te zetten. Voordat u heeft geleerd om dit te ontwikkelen, kent u het gevoel van regie wellicht nog niet. Dat gevoel komt met persoonlijke effectiviteit, maar wordt vooraf gegaan door een minder pro-actieve houding in het leven.

Zonder persoonlijke effectiviteit leef je meer met de waan van de dag en heeft u meer het gevoel dat dingen u overkomen, zonder dat u daar zelf invloed op heeft. Wellicht herkent u onderstaande kenmerken bij uzelf of ziet u ze bij anderen:

• Overgeleverd zijn aan verandering
• Geen initiatief nemen
• Het kampen met weerstand
• In het verleden blijven hangen : “Vroeger was alles beter”
• Het kampen met gevoelens van weerstand
• Anderen overtuigen gaat moeizaam
• Het gevoel dat emoties je beheersen
• Toenemend ziekteverzuim

Vanuit eigen kracht beïnvloeden

Uw merk ‘ik’ is als een visitekaartje dat u continue weggeeft aan mensen om u heen. Dat geldt voor alle medewerkers binnen een organisatie. Klanten, collega’s, stakeholders worden hierdoor beïnvloed. Dat betekent dat als medewerkers leren om vanuit hun eigen kracht te beïnvloeden, de hele organisatie hier de positieve effecten van merkt.

Hoe zorgt u ervoor dat u uw eigen merk ‘ik’ positief op de markt zet? Hoe zorgt u ervoor dat u ook tijdens perioden van stress een visitekaartje uitdeelt waar u trots op kunt zijn? Persoonlijke effectiviteit is het antwoord op deze vragen.
Het zorgt ervoor dat medewerkers hun eigen kracht ontwikkelen van waaruit zij invloed kunnen hebben op hun omgeving. Het leert je makkelijker om te gaan met verandering. Als u in uw kracht staat, bent u er namelijk toe in staat veel flexibeler om te gaan met veranderingen in uw omstandigheden.

Ontwikkel je merk

Uw eigen merk kunt u ontwikkelen. Wij bieden trainingen in persoonlijke effectiviteit om individuen en organisaties te helpen vanuit hun kracht te opereren. Dat heeft een blijvend positief effect op de resultaten van de organisatie, omdat medewerkers ook op de lange termijn de aangeleerde tools kunnen inzetten.

De eerste stap tot persoonlijke effectiviteit is inzicht.
Inzicht in patronen die bij uzelf te herkennen zijn, maar ook inzicht in patronen bij anderen. Als u uw gedrag expliciet kunt identificeren, kunt u bepaalde patronen vervangen door andere gewoontes. Zo leert u uzelf aan om anders met verandering om te gaan en effectief te communiceren, zowel verbaal als non-verbaal.

Een praktische training: direct inzetbare tools

U en uw medewerkers leren om hun eigen invloed uit te oefenen, zichzelf te laten zien in wat de eigen – waarde is. Wanneer dit in lijn wordt gebracht met de doelen van uw organisatie, is de deur geopend voor voortdurende topprestaties. Ontketen de kracht van het individu ten behoeve van de gehele organisatie.

Uw medewerkers zetten zichzelf in, via de eigen invloed, in de door en met u gewenste richting.
Ze leren zien wat ze wél kunnen doen om in een verandering krachtig te kunnen zijn en blijven. Ze leren trouw te zijn aan zichzelf én aan de organisatie. Ze leren passend bij hun eigen waarden en normen, deze af te stemmen op de organisatie waarden.

Onze training persoonlijke effectiviteit richt zich op persoonlijke effectiviteit. Een breed begrip wat mogelijk wat abstract lijkt, maar onze training is juist alles behalve abstract. We kijken naar effecten in gedrag (op zelf en anderen) en op dynamiek in de patronen, maar vertalen deze rechtstreeks naar praktische tools waarmee u direct aan de slag kunt, in uw team of voor uzelf in de organisatie.

Neem gerust contact op als u verder wilt praten over een maatwerk oplossing of idee. Elke verandering vraagt hiertoe een andere aanpak. Wij staan ervoor open. Welkom. Neem hier contact op of laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Aangesloten bij:
NOBCO De Ethische Kring Coaching Nederland NOBTRA
© Copyright Shine Academy -  Colofon