Persoonlijke effectiviteit

Training persoonlijke effectiviteit

Beïnvloeden in een verandering

Hoe zorg je er nu voor dat jouw mensen eigen kracht voelen en eigen invloed gaan uitoefenen, vooral in een verandering? Daar heb je het meeste kans toe als mensen persoonlijk effectief zijn.

Daarbij is persoonlijke effectiviteit veel meer dan een populaire term. Dat komt doordat het effect wat jij op mensen hebt veel groter kan zijn dan je denkt. Jij hebtt daarmee in feite je eigen merk: het merk ‘ik’. Als je dit merk goed neer kunt zetten, kun je jouw omgeving beïnvloeden.

Zo bereik je meer, kun je weerstand ombuigen tot samenwerking en kun je veel meer voldoening uit jouw werk halen. Door middel van een training in persoonlijke effectiviteit leer je om het merk ‘ik’ te ontwikkelen. Voor jezelf, voor jouw afdeling of team of in jouw organisatie.

training-verandering

Het gaat niet altijd vanzelf

Het is niet altijd makkelijk om het merk ‘ik’ positief in te zetten. Voordat je hebt geleerd om dit te ontwikkelen, ken je het gevoel van regie wellicht nog niet. Dat gevoel komt met persoonlijke effectiviteit, maar wordt vooraf gegaan door een minder pro-actieve houding in het leven.

Zonder persoonlijke effectiviteit leef je meer met de waan van de dag en heb je meer het gevoel dat dingen je overkomen, zonder dat je daar zelf invloed op hebt.
Wellicht herken je onderstaande kenmerken bij jezelf of zie je ze bij anderen:

  • Overgeleverd zijn aan verandering
  • Geen initiatief nemen
  • Het kampen met weerstand
  • In het verleden blijven hangen : “Vroeger was alles beter”
  • Het kampen met gevoelens van weerstand
  • Anderen overtuigen gaat moeizaam
  • Het gevoel dat emoties je beheersen
  • Toenemend ziekteverzuim

Vanuit eigen kracht beïnvloeden

Jouw merk ‘ik’ is als een visitekaartje dat je continue weggeeft aan mensen om je heen. Dat geldt voor alle medewerkers binnen een organisatie. Klanten, collega’s, stakeholders worden hierdoor beïnvloed. Dat betekent dat als medewerkers leren om vanuit hun eigen kracht te beïnvloeden, de hele organisatie hier de positieve effecten van merkt.

Hoe zorg je ervoor dat je jouw eigen merk ‘ik’ positief op de markt zet? Hoe zorg je ervoor dat je ook tijdens perioden van stress een visitekaartje uitdeelt waar je trots op kunt zijn? Persoonlijke effectiviteit is het antwoord op deze vragen.
Het zorgt ervoor dat medewerkers hun eigen kracht ontwikkelen van waaruit zij invloed kunnen hebben op hun omgeving. Het leert je makkelijker om te gaan met verandering. Als je in je kracht staat, ben je er namelijk toe in staat veel flexibeler om te gaan met veranderingen in jouw omstandigheden.

Ontwikkel je merk

Je eigen merk kun jij ontwikkelen. Wij bieden trainingen in persoonlijke effectiviteit om individuen en organisaties te helpen vanuit hun kracht te opereren. Dat heeft een blijvend positief effect op de resultaten van de organisatie, omdat medewerkers ook op de lange termijn de aangeleerde tools kunnen inzetten.

De eerste stap tot persoonlijke effectiviteit is inzicht.
Inzicht in patronen die bij jezelf te herkennen zijn, maar ook inzicht in patronen bij anderen. Als jij jouw gedrag expliciet kunt identificeren, kun je bepaalde patronen vervangen door andere gewoontes. Zo leer je jezelf aan om anders met verandering om te gaan en effectief te communiceren, zowel verbaal als non-verbaal.

Een praktische training: direct inzetbare tools

Jij en jouw medewerkers leren om hun eigen invloed uit te oefenen, zichzelf te laten zien in wat de eigen – waarde is. Wanneer dit in lijn wordt gebracht met de doelen van jouw organisatie, is de deur geopend voor voortdurende topprestaties. Ontketen de kracht van het individu ten behoeve van de gehele organisatie.

Jouw medewerkers zetten zichzelf in, via de eigen invloed, in de door en met jou gewenste richting.
Ze leren zien wat ze wél kunnen doen om in een verandering krachtig te kunnen zijn en blijven. Ze leren trouw te zijn aan zichzelf én aan de organisatie. Ze leren passend bij hun eigen waarden en normen, deze af te stemmen op de organisatie waarden.

Onze training persoonlijke effectiviteit richt zich op persoonlijke effectiviteit. Een breed begrip wat mogelijk wat abstract lijkt, maar onze training is juist alles behalve abstract. We kijken naar effecten in gedrag (op zelf en anderen) en op dynamiek in de patronen, maar vertalen deze rechtstreeks naar praktische tools waarmee jij direct aan de slag kunt, in jouw team of voor jezelf in de organisatie.

Neem gerust contact op als je verder wilt praten over een maatwerk oplossing of idee. Elke verandering vraagt hiertoe een andere aanpak. Wij staan ervoor open. Welkom.
Neem hier contact op.