Voor leiders

“A boss says ‘Go’. A leader says ‘Let’s go together'”

Niet iedereen die mensen aanstuurt is meteen een leider. Een goede leider kan bergen verzetten samen met zijn team. Leiderschap vraagt veel van je, maar het goede nieuws is dat de kunst van het leidinggeven iets is wat je kunt ontwikkelen. Door jouw vaardigheden te ontwikkelen kun je een win-win situatie creëren voor alle betrokken: jezelf, jouw team en jouw organisatie. Als leider is het belangrijk te beseffen wat een grote invloed je hebt.

  training-leiders

  Kenmerken van effectief leiderschap

  Effectieve leiders weten dat leiderschap gepaard gaat met constante uitdagingen. De kunst zit hem in het omgaan met deze uitdagingen. Je krijgt te maken met medewerkers die ongemotiveerd zijn, die weerstand bieden en die ziek worden. Teams die de focus niet kunnen behouden. Een directie of management boven jou die hoge en soms onmogelijk lijkende eisen stellen. Bepaalde kenmerken onderscheiden effectieve leiders en hun high-performing teams van anderen. Dat zijn met name de volgende eigenschappen:

  • Teamleden weten hun leider te vinden
  • De leider gaat soepel om met weerstand
  • Het team voelt zich betrokken en verantwoordelijk
  • De sfeer is goed: het team heeft energie en plezier

  Vaardigheden ontwikkelen in trainingen voor jou op maat

  Wil je jouw vaardigheden als leider ontwikkelen zodat jij en jouw team het onderste uit de kan kunnen halen? Dan ben je hier aan het goede adres voor trainingen in alle facetten van het leidinggeven. Wij bieden trainingen op maat zodat de training volledig in kan worden gericht op jouw behoeften.

  Werken aan de betrokkenheid van jouw team

  Hoe krijg je jouw team mee met de gestelde missie? Daarvoor heb je verschillende tools tot jouw beschikking, zoals het goed gebruik maken van functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken, het geven van zowel positieve als opbouwende feedback en het geven van meer verantwoordelijkheid aan het team. Je hebt inzicht in de groepsdynamica en je kunt effectieve interventies toepassen. De groepsdynamica speelt een grote rol bij de mate van betrokkenheid van medewerkers in het team.

  Je kunt zelf aangeven waar je op wilt focussen tijdens een training. De achtergronden van feedback of groepsprocessen bijvoorbeeld, of concrete gesprekstechnieken. Wij bieden concrete praktische trainingen om je bij jouw leiderschap te helpen. Jouw focus staat centraal en we willen je graag ondersteunen om de onderlinge feedbackcultuur en optimale samenwerking van jouw team te stimuleren tot het behalen van het gezamenlijke doel.

  Jouw rol binnen de organisatie

  Leidinggeven gaat verder dan jou en jouw team. Wij kunnen je begeleiden bij het omgaan met de positie die je hebt onder en boven een team. Al heb je de perfecte regie over jouw team, je zult ook de verwachtingen van de directie boven je moeten managen. Daarbij kan de communicatie met jouw MT collega’s veel helpen. En wij ondersteunen je daar graag bij.

  Neem direct contact op voor een oplossing op maat. Of laat je gegevens achter, dan neem ik graag contact met je op.

  Je kunt ook hieronder verder kijken naar specifieke trainingsmogelijkheden die we voor jou op maat, individueel of voor jouw organisatie of groep leiders, kunnen ontwikkelen.

  1. Hoe neem ik mensen mee in een verandering?
  2. Hoe bouw ik aan mijn team?
  3. Hoe voer ik de verschillende gesprekken waar ik als leider mee te maken heb? (bijvoorbeeld slecht nieuws gesprekken, verzuim-, POP-, feedback-, team- en  plannings- beoordelings en functioneringgesprekken. Met vragen als: Hoe bouw ik de cyclus op? Hoe voer ik de verschillende gesprekken?
  4. Situationeel leiderschap: hoe pas ik mijn stijl effectief aan aan elke context?